Ing. Mgr. Veronika Pourová
- Nutriční terapeutka a technoložka potravin
- Spoluzakladatelka projektu Ne hladu
- Spoluautorka knihy O výživě
- Spoluautorka kuchařek Vyváženě
- Spolumoderátorka podcastu O výživě a Jezte, ať vám to sluší
K výživě ji přivedla touha pomáhat lidem najít cestu ke zdravějšímu životnímu stylu tak, aby jídlo zůstalo potěšením a ne stresem. Vystudovala nutriční terapii a výživu dětí a dospělých na 1. lékařské fakultě UK a technologii potravin na VŠCHT. Pokračuje doktorským programem Hygiena a Epidemiologie na lékařské fakultě MUNI, kde také přednáší pro studenty nutriční terapie. Už 10 let se zabývá individuálním poradenstvím v oblasti zdravé výživy, sportovní výživy, redukce hmotnosti a výživy při vybraných onemocněních, pořádá přednášky a semináře na populární témata ve výživě a jejím cílem je dostat k veřejnosti pravdivé a nezkreslené informace o výživě. Vede síť nutričních poraden Ne hladu ve 4 českých městech a pravidelně vystupuje v médiích.